Finns det lediga jobb som inköpare?

Skickliga inköpare är alltid eftertraktade och det finns massor av lediga jobb att söka - och få. Det som många gör fel är att man väntar på att jobben i fråga ska komma ut på den öppna marknaden. Då riskerar man att vänta förgäves.

Många företag idag väljer bort de äldre alternativen och där man exempelvis inte alls kontaktar Arbetsförmedlingen. Man vet att kompetensen finns på andra ställen och där man exempelvis istället vänder sig till rekryteringsföretag. Söker du lediga jobb som inköpare så är den rätta vägen att gå att kontakta ett rekryteringsföretag och A) anmäla ditt intresse B) lämna ditt CV och berätta om dig själv och C) vänta in samtalet.

Dagens arbetsmarknad ser lite annorlunda ut än vad den gjorde för några år sedan. Du kanske inte får ett fast jobb som inköpare direkt. Istället kan du vara en lösning ala interim - en lösning tills vidare som får gå in och strukturera om och styra skutan tills dess att företag hittat en mer permanent lösning.

Börja som en interim inköpare - få fast jobb därefter

Låter det tröstlöst? Långt därifrån. Dessa lediga jobb för inköpare ger värdefull erfarenhet - av flera olika branscher och företag - och de ger dig en möjlighet att få in en fot där den verkligen ska vara: hos rätt rekryteringsföretag.

Det innebär att när ett jobb som inköpare verkligen passar din begåvning, personlighet och din erfarenhet så kommer du att vara den person de rekommenderar och denna gång som en permanent lösning. Headhunting är idag extremt vanligt och detta är ett exempel på hur det kan te sig i verkligheten.

19 mar 2020